friendica.vrije-mens.org

Profile

Full name:
Mensenrechten

Member since:
2020-07-21 16:29:17

Tags:
#natuurrecht # mensenrechten # vrijheid # verantwoordelijkheid

Introductie
Introductie
Er is veel geschreven over mensenrechten. Het geeft echter een omschrijving van wat mensenrechten zouden zijn en niet wat het werkelijk is. Dit forum is een poging om mensenrechten tastbaarder te maken, omdat de geschreven mensenrechten onze rechten meer schenden dan beschermen.

Onze definitie: Mensenrechten zijn waarneembaar als een samenleving juist functioneert. Dat wil zeggen: alle mensen van de gemeenschap nemen de volledige verantwoordelijkheid voor hun handelen.

Mensenrechten kunnen zich alleen in de werkelijkheid manifesteren, dus niet in de fictie van regels, door mensen gemaakte wetten of 'hoger geplaatsen' zoals ambtenaren of politici.

Elk volwassen lid van de gemeenschap weet dat het in zijn eigen en het algemeen belang is dat de mensenrechten niet worden geschonden. Het is belangrijk voor het beschermend opgroeien van de kinderen en voor zijn eigen 'oude dag'.
Deze taken binnen de gemeenschap kunnen niet worden afgekocht of worden overgedragen aan vreemde 'autoriteiten', omdat het de verantwoordelijkheid van de leden is hier voor te zorgen. Zij zijn de enigen die hierbij belang hebben.

Forums:

Deze website gebruikt cookies. Door het gebruik van deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies.