friendica.vrije-mens.org

Trump in de media

This entry was edited (4 months ago)

inleiding

Hallo Casper, bedankt voor je reactie. Ik ben het niet echt eens met wat je schrijft, of toch hoe ik dat interpreteer. Maar gezien ik vermoed dat we wel veel waarden en overtuigingen hierover delen is het misschien niet zinvol van hierover via tekst in "discussie" te gaan. Aangezien jij als eerste en enige persoon tijd en energie heb gestoken in het opzetten van een Nederlandstalige publieke server voor Friendica concludeer ik dat je de voordelen hiervan in de huidige situatie toch omarmt. Ik heb door het internet heel wat geleerd, onder andere over de Germanische Heilkunde.

Door na te denken over je opmerking kwam ik tot het volgende gedachten experiment. Als je een wens zou kunnen doen en kon kiezen tussen een gave waardoor je altijd de waarheid kunt weten en schrijven of een gave waardoor je mensen kunt inspireren om anders met hun eigen gedachten om te gaan en dichter bij de waarheid te komen, wat zou je dan kiezen? Voor mij is de keuze niet zo moeilijk, ik zou voor het tweede kiezen, ook al zou de eerste keuze mijn "ego" misschien meer bevredigen.
Iedereen kent de waarheid, maar kiest ervoor om zich deze niet te herinneren. Alleen zo kunnen we onze illusie in stand houden. Dit heeft alles te maken met de (biologische) psychose waarin we ons massaal bevinden.
Punt twee: het gaat er mijns inziens niet om dat ik de gave heb anderen te inspireren, maar de andere heeft de gave nodig om de waarheid te ontvangen. Zolang men druk is om alles te passen in zijn eigen gecreerde waarheid, zal men niets ontdekken.
Later posts Earlier posts

Deze website gebruikt cookies. Door het gebruik van deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies.