friendica.vrije-mens.org

-
Starts:  Friday October 09, 2020 @ 6:44 AM
Location:  Parkeer ik mijn fiets keurig in de daarvoor bedoelde rekken op het treinstation.

Kom ik terug, zie ik dat mijn fiets niet in de rekken staat maar achterop geladen is in een auto van de gemeente. Volgens een aanwezige beveiliger stond mijn fiets niet in de rekken maar daarnaast. Ik vertel hem dat de fiets door mij in de rekken is geplaatst en dat iemand de fiets dus ernaast geplaatst heeft en dat ik de fiets terug wil.

Vervolgens begint de beveiliger een beetje uit de lucht te doen en vindt het niet nodig om fatsoenlijk te antwoorden. Hij wist nog wel te zeggen dat ik de fiets voor 25euro bij het gemeentedepot kon ophalen.

Dit is vanzelfsprekend gelegaliseerde diefstal, dus ik zeg hem dat hij die fiets van die auto moet afhalen. Begint de beveiliger nog meer uit de lucht te doen, dus sla ik zijn papieren uit zijn handen. Het zwikje lag fraai bezaaid over de vloer. Het ventje raakt op een bepaald moment in paniek en drukt op zijn alarmknop.

Komt er vervolgens een ME-wagen met wat stoere kereltjes aanrijden. Ik ben niet onder de indruk.
https://www.youtube.com/watch?v=lDK9QqIzhwk&feature=youtu.be&t=201&ab_channel=BonJoviVEVO


Weer wat later begrijpt een vrouwelijke rechter niet waarom een officier van justitie de geëiste boete stevig verlaagd (letterlijk door haar gezegd). En de volgende keer moest ik een advocaat meenemen.
https://www.youtube.com/watch?v=u00iWRwFfSU&feature=youtu.be&t=171&ab_channel=leandroxcx

*Het is omkeren van de bewijslast. De gemeente verwijdert/(steelt) een fiets, en vervolgens moet ik bewijzen dat de fiets niet daar door mij geplaatst is.

Bewijzen dat de fiets niet door mij buiten het rek is geplaatst is een lastige, tijdrovende en zoniet een onmogelijke opgaaf. In de praktijk betekent dit dat veel mensen bezwaarprocedures etc. niet zullen volgen en dat betekent weer dat de gemeente 25euro opstrijkt.

De gemeente berokkent dus in veel gevallen schade.

Deze website gebruikt cookies. Door het gebruik van deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies.